Резервации Плажове Екскурзии Хотел Контакти Местоположение Цени Начало Китен

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ

 
 

Черно море е вътрешно континентално море, което чрез протока Босфора се свързва с Мраморно море, а от там през протока Дарданелите - с Егейско.

Съдържанието на морска сол е относително ниско, в сравнение с това в други морета (2 пъти по -малка соленост от тази в Средиземно море). Максималната височина на вълните не надвишава 5-6m. Приливите и отливите са почти незабележими - около 10cm.

През лятото водата е топла и подходяща за плуване. Голямо предимство на Българското черноморие е неговото източно изложение, което дава възможност на туристите да правят слънчеви бани от ранни зори.

Друго предимство на морето е, че няма опасни за живота на хората морски животински видове.

Близо да брега се срещат кефал и попчета, а по-навътре големи пасажи хамсия, скатове, морски котки, барбун. От дънните риби се срещат калкан и камбала. В Черно море живеят делфини, а в близост до нос Калиакра се срещат и тюлени. Неотменна част от морския пейзаж са чайките, гларусите и кормораните.

ЗА ОБЛАСТТА

Административен, политически, икономически и културен център на областта е град Бургас. Международното летище, намиращо се край квартал Сарафово е портал за връзка на Българското Черноморие с целия свят.

Благодарение на благоприятните природни условия и богатото културно-историческо наследство, един от най-развитите отрасли на икономиката в района е туризмът.

Регионът е известен не само в България, но и по света с производството на качествени вина.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: reception@southbeachbg.com тел./факс 0550 3 60 65