Резервации Плажове Екскурзии Хотел Контакти Местоположение Цени Начало Китен

СПОРТ И ТУРИЗЪМ

 
 

ЕКСКУРЗИИ

СПОРТ

За разнообразяване свободното време на своите гости, хотел "Южен бряг" има удоволствието да предложи своите съвети за няколко дестинации.

Ако желаете да пазарувате, да разберете повече за България, докосвайки се до нашата история, посещавайки музеи - нашият съвет е да посетите Бургас, Несебър и Созопол.

Областният град Бургас е лесно достъпен както с кола, така и с автобус.

Ако сте любител на природата: на 10 км. от Китен се намира природният резерват при река РОПОТАМО. По живописната река можете да се разходите с лодка до самото устие. Там се намира и забележителното каменно изображение "Лъвската глава", което с формата си наподобява глава на лъв.

Недалеч от река Ропотамо се намира друг природен резерват - АРКУТИНО, в който расте защитената водна лилия.

Що се отнася до спорта, списъкът е дълъг и включва водни ски, плаване с яхти, моторни лодки, водни колела, парапланеризъм, тенис, конна езда, екоразходки по река Ропотамо и др.

Специални удобства има за децата - лунапарк, надуваем дворец, басейни, игрални площадки с люлки, пързалки и въртележки.

Възможностите за лов и риболов, в комбинация с омайващата природа са един класически начин за отмора и незабравимо удоволствие.

От Китен има редовни автобуси до Бургас (Автогара Юг - всички автобуси за Приморско и Царево), както и маршрутни таксита до Лозенец, Черноморец и Созопол.

В града има множество малки ресторантчета и достатъчно павилиони за бърза закуска. На много места се продава прясна риба, зеленчуци и плодове от услужливите местни производители.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: reception@southbeachbg.com тел./факс 0550 3 60 65